TBU NEWS – Istina iza nas i novi pocetak

Prije svakog novog pocetka ide neminovan pad.

Dobro ili zlo, ispravno ili pogresno, tama ili svjetlost je samo iskljucivo stvar izbora i slobodne volje, nikako momenta, nuzde, potrebe ili koristi.

Svi prolaze kroz svoja iskusenja, lekcije, suocavaju se sa svojim demonima tj. strahovima, ali izbor i ishod je na kraju neminovan kao i odgovornost za isti.

Istina je univerzalna I nepromjenjljiva, ali kako biti siguran sta je istina, a sta ne kada je ista zamagljena nasim rasudjivanjem, principima, subjektivnoscu, iskustvom iz kojeg prethodno mozda nista naucili nismo, okruzenjem, sopstvenim osjecajem sta je ispravno, a sta ne i na kraju ne manje vazno istina zamagljena emocijom straha i prezivljavanja. Da li onda istina postaje nesto drugo? Da li onda svako ima svoju istinu koja odgovara trenutku emocionalnog stanja u kojem se nalazimo?

Istina koja odgovara trenutku, stepenu osjecaja nase sigurnosti, nuzdi i koristi zarad prezivljavanja.

Istina koja odgovara stepenu straha koji posjedujemo.

Istina je istina samo onoliko koliko nam prija i koliko nam je ugodna da je cujemo ili prihvatimo.

Ako je to ovako sta onda ostaje od istine, tj. sta istina postaje? Zar ne?

Da li istina postaje laz ili postaje sredstvo opravdanja? Lazemo sebe i druge sa raznim neogranicenim izgovorima da svako ima svoju istinu. Volimo da kazemo kako istina nije dobra za nas vec je bolje reci i prihvatiti laz od koje imamo koristi i u kojoj nam je ugodno. Makar jednom u zivotu ste culi sami sebe ili nekog drugog kako kaze da svako ima svoju istinu. Da li je to istina ili samo izgovor za laz sa kojom se osjecamo sigurno? Ugodnost i osjecaj sigurnosti su iluzija samo to i nista vise. Iluzija nam koristi samo da lazemo sebe i druge, kako je nesto onako kako u stvari nije.

Iluzija moze da se rasprsne u sekundi, a onda ono sto ostane je istina, samo gola istina.

U potrazi za istinom najveca greska koju covjek moze da napravi jeste ne zapoceti potragu i ne zavrsiti je.

Velika moc trazi veliku odgovornost, ali i stvara veliku iluziju i zamagljuje rasudjivanje. Pogled sa vrha Vavilonske kule ne vidi realnost onakvu kakva stvarno jeste ili kako je vidi pogled iz njenog podnozija.

Da li stvarno pomazemo kada cinimo nekome dobro i uslugu ili se samo mi osjecamo dobro i ugodno, jer volimo da kazemo i vjerujemo da smo stvarno dobri, da pomazemo itd… Da li stvarno pomazemo radi drugih ili pomazemo radi sebe.

Prihvatite odgovornost i istinu onakva kakva jeste jer u suprotnom moc nad svojim zivotima prepustate drugome. Reci ja nisam kriv ti si kriv, ja nisam odgovoran ti si znaci prepustanje moci drugome u ruke da neko ili nesto moze da upravlja vama.

Ljubav i osjecaj krivice, tj. griza savjest je nesto sto nas u osnovi cini ljudskim bicima prigrlite to, nema nista lose u tome da se ponekad osjecamo lose tako ucimo, tako rastemo, tako evoluiramo. Necemo spoznati svjetlost bez tame. Ne mozemo vidjeti kako je na vrhu i cijeniti sta se tamo nalazi, ako prvo ne prodjemo najdublji ambis i ne osjetimo sve aspekte njegove tame i hladnoce. Kako znati sta je ljubav ako je nikad nismo osjetili i pustili da tece. Kako spoznati ljubav ako nismo spoznali sta je mrznja.

Ljubav ima mnogo aspekata ljubav prema partneru, ljubav prema supruzniku, prema djetetu,  prema clanu familije, prema prijatelju, kucnom ljubimcu, prema kafi, muzici, filmu, mjestu itd itd, ali ljubav je ljubav i to je nesto za cime nam dusa vapi od trenutka rodjenja do trenutka smrti.

Jer na kraju ono sto je bitno je koliko ste voljeli i koliko ste bili voljeni.

Oluja svih vremena koja nam predstoji je neminovna i nije pitanje da li ce se desiti vec kada ce se dogoditi i pitanje je kako cemo je docekati iznenadjeno, zaprepasceno i u strahu  ili otvoreno  sa spoznajom da posle svakog pada dolazi novi pocetak.

Istina znanje i svjetlost se ne nalaze u zvijezdama, misterijama, zavjerama, negdje daleko, negdje nedostizno, u piramidama, u spisima, u tajnim drustvima, u simbolima, u grobovima itd itd itd …

Istina znanje i svjetlost kao i neznanje, laz i tama se nalazi u nama samima i tu treba da je potrazimo preispitamo, napravimo izbor i prihvatimo odgovornost.

Nastavite da se borite za istinu, za slobodu za ljubav. Nastavite da se borite za vas i za ljude oko vas ako ste u mogucnosti makar i malo da doprineste. Samo jedna rijec moze da znaci sve. Samo jedno djelo koliko god malo bilo moze biti dovoljno, ali pazite da u toku te borbe ne postanete ono protiv cega se borite.

Sa ovim TBU NEWS zavrsava jednu etapu i pocinjemo novu. TBU NEWS se nada da vam je bio od koristi pa makar i toliko da vam je samo zagolicao mastu, mozda zamislio, mozda bio od pomoci, a mozda i ne.

Kako god, Hvala vam na pruzenoj podrsci.

Koncepcija TBU NEWS-a ce se promijeniti. Ime TBU NEWS ce ostati isto medjutim moto „Mjesto gdje mozete traziti istinu“ ce se promijeniti u „Mjesto gdje mozete procitati objektivnu vijest“.

Niko nema pravo i luksuz nad istinom pa ni TBU NEWS. Ovih dana ce doci do promjene u izgledu samog sajta. Takodje bice uklonjene odredjene kategorije sajta. A to su:„Ljudska Evolucija i Spiritualnost“, „Misterija Zavjera i Dalje“ i „Istorija i Edukacija“. Ostale kategorije ce biti sazete u 8 kategorija koje ce da nose naziv: „Vijesti Naslovi i Politika“ , „Zemlja i prirodni ciklusi“, „Nauka i Tehnologija“, „Ekonomija i Svakodnevni Zivot“,”Citat Dana”,”Covjecanstvo i Drustvo”,”Nepoznato i Dalje” a 8-ma kategorija ce i dalje nositi ime „Istina Iza Nas“, kao jedna vrsta podsjetnika, a mozda i pomoci na  putu koji smo svi zajedno prosli, koji prolazimo i koji cemo proci.Ostace “Istina iza Nas”.

TBU NEWS se nada da ce u narednom periodu ispuniti vasa ocekivanja i opravdati vasu podrsku sa sto objektivnijim i nepristrasnijim pristupom prema temama koje ce istrazivati i pratiti i da ce objavljene informacije zadrzati vasu podrsku koju ste pruzali u prethodnom periodu.

Ostanite uz TBU NEWS jer TBU NEWS je „Mjesto gdje mozete procitati objektivnu vijest“.

Pisao osnivač TBU NEWS-a Zeljko Mihajlovic

Srdacan Pozdrav
TBU NEWS

Related Articles

Stay Connected

13,982FansLike
2,029FollowersFollow
28,368SubscribersSubscribe

Latest Articles